ő volna korunk hőse? hogy néz ki a munkamániás bálvány egy napja?

nem ismerem személyesen elon musk-ot, de mostanában feltűnően sokat hypolják a figurát. őt leginkább az óriási veszteségeket termelő tesla elektromos autó, a néha sikeresen visszatérő space x rakéták és az embereket föld alatti alagutakba kényszerítő vízió megálmodójaként istenítik. az biztos, hogy rá többen fognak emlékezni, mint rám, de mégis milyen élete lehet egy ilyen 21. századi szuperhősnek?

a business insider összerakta napjaink ikonjának az időbeosztását. a cikket olvasva igen hajmeresztő dolgokkal szembesültem, ami számomra megkérdőjelezi az elon musk jelenség hitelességét.  

kezdjük azzal, hogy 2 teljes munkahelye van 2 különböző városban. a space x los angelesben van, ahol minimum 2 napot tölt egy héten, a tesla pedig a fremont-ban. ott heti 3 napot melózik. elmondása szerint mindkét helyen megvan a heti 40-40 óra munka, ami már önmagában betegnek hangzik. nem hiszem el, hogy hosszútávon ennyit lehet hatékonyan dolgozni. ja, majdnem elfelejtettem: hetente legalább fél napot még betol az openAI nevű non-profitba, hiszen ideje mint a tenger.

hat óránál nem alszik többet, reggelizni nem szokott. az ebédjét 5 perc alatt pusztítja el – általában egy meeting közben. a hatékonyság szempontjából az tényleg hasznos lehet, hogy nem nagyon veszi fel a telefont és titkos az email címe.

szerintem a legnagyobb bullshit, hogy a multitaskingnak köszönheti a hatékonyságát. saját bevallása szerint 5 perces időtartamokra osztja be a munkanapjait és a legtöbbet mérnöki munkával, illetve design-al foglalkozik. ez szerintem akkora hazugság, mint a ház. hogyan lehet 5 perces szakaszokban elmélyülni bármilyen feladatban? hogyan képes egy ember 5 perc alatt bármit megtervezni? teljesen nonszensz ez a dolog, 10-ből 10 házi orvos ellenjavalná a metódust.

a legszebbet azonban a végére hagytam:

5 kisfia van, akikkel a hétvégén szokott együtt lenni. a nyilatkozata alapján képes egyszerre az öt gyerekével foglalkozni és emailekre válaszolni egyidőben.

“tudok úgy velük lenni, hogy közben dolgozom”

kívácsi vagyok majd mit fognak a gyerekei mesélni később a terapeutájuknak?

münchhausen báró még hozzáteszi, hogy imád olvasni, egy igazi könyvmolynak tartja magát. arról már említést sem teszek, hogy közben ő a legnagyobb partyarc a világon, aki világraszóló bulikat rendez…

szeretnéd te is ennek a csodálatos embernek az életét élni?

gondolkodtál már azon, hogy neked mit jelent a siker?

nekem biztosan nem ezt.

itt kommentelhetsz

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s