029.haC: 1. szülinapi különkiadás 🍰#AMA🎈

1 éves a haC podcast. a ti kérdéseitekre válaszolok ebben a részben (ask me anything).

a műsor megtalálható a youtube-on és számos más ismert podcast lejátszón is. ínyenceknek pedig itt a vegytiszta RSS feed.

fő témák: alkotói szabadság (sabbatical), hatékonyság, produktivitás, inspiráció, hogyan álljunk fel egy reménytelen helyzetből?, milyen a jó vezető? mit hallgat és olvas a halottnak a coach?

csatlakozz a hallgatói közösséghez az fb privát csoportjában!

a konkrét kérdések és linkek, ajánlók:

  1. Anikó: Engem nagyon érdekel a sabbatical, meséld el, neked milyen volt. Mit csináltál az első napon és a harmincadikon, és az ötödik hónapban? Hogy kell ezt elképzelni? Sokat hallom, többen mesélték a podcastban is. De nem tudom elképzelni. Nekem olyan képem van róla (ami biztos olyan, amit nem szabad csinálni), mint egy hosszabb szabi egy következő nagy pörgés előtt. Mi változik meg a sabbatical alatt? Nem befordulós, depis, unalmas, önbizalomvesztő stb.? És leginkább: mi történt a sabbatical után?
  2. András: sok szó esik a kiégésről a műsorban, de mi van akkor, amikor a coach is feltűri az ingujját és kénytelen összekoszolni magát: milyen technikákat (gtd, pomodoro stb.) alkalmaz, milyen a munkamódszere, ami hite szerint A hatékony munkavégzéshez kell? mivel inspirálnád magad egy olyan napon, amikor nincs kedved az egészhez (és a munka értékét sem látod)
  3. Anna: Mit javasolsz annak, aki egy hozzátartozóján látja a kiégés jeleit, de az illető nem ismeri fel, tagadja, és úgy véli nincs szüksége segítségre? – Egy olyan emberről van szó, aki elérte végre a vállalkozásában hogy stabilan halad, erre begubózott, otthon ült egész nyáron, látszik hogy mindent kitalál hogy ne kelljen munkába menni, a gyerekeivel sem csinál programot amit eddig imádott, a lakásból csak akkor mozdul ki ha nagyon nagyon muszáj, és szerinte csak kicsit elfáradt de minden rendben van.
  4. Adina: “mit javasolsz annak, akinek nincsen biztonsági tartaléka, nem engedhet meg magának szabadságot, nem tud a saját fejlődésére anyagiakat fordítani?” “hogyan változtasson az ember, amikor a seggén veszi a levegőt és nem nagyon tud semmilyen terhet letenni?” “mi van akkor, ha nincs választásom?” 
  5. Tamás: Vezetőként mit tettél a beosztottaid kiégése ellen? Van, amit ezzel kapcsolatban ma máshogy csinálnál? Pontosan mi a bajod Tim Ferriss-szel? Látsz-e pozitívumot is a munkásságaban? Ha őt nem érdemes hallgatni/követni, akkor kit (rajtad kívül) ? Avagy milyen forrásokból inspirálódsz + mit követsz just for fun (podcast, blog, stb.)? Milyen könyvek voltak rád nagy hatással?

inspiráció/könyv:

Popper Péter: A belső utak könyve

Edith Eva Eger: A döntés

Dr. Máté Gábor: A test lázadása

Jason Fried, DHH: It Doesn’t Have to be crazy at work

George Orwell: 1984

Esterházy Péter: Harmonia Caelestis

Robert Merle: Két nap az élet

Mesterségem a halál

Kurt Vonnegut: bármi/minden

Asimov: Alaptvány

podcast:

tilos rádió teszt és lélek 

hidden brain

hurry slowly

Johann Hari – Rich Roll

Máté Gábor – Tim Ferris

Esther Perel – where should we begin

the clash podcast (spotify exkluzív)

radiolab

biz:

rework

magyar:

biznisz boys

lecsó urban:eve

szín folt café

totalcar égéstér

itt kommentelhetsz

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s