best of haC 2019

ha még nem hallgattad meg az összes epizódot, esetleg csak nemrégiben találtál rá a műsorra, akkor nehéz eldönteni, hol is kezdje az ember. ebben próbáltam segíteni azzal, hogy összeírtam, mely adások álltak különösen közel a szívemhez ’19-ben. van benne némi háttér info is.

tudom, hogy nagyon gyengén szólnak a kezdeti műsorok. sem megfelelő technikám, sem tudásom nem volt ahhoz, hogy jót alkossak. egyszerűen elkezdtem csinálni a legalapvetőbb háztartásban is megtalálható eszközökkel. az indulásnál fontos szempont volt, hogy ez a szerelemprojekt ne kerüljön nekem pénzbe. a mai napig ingyenes eszközöket használok, bár a két dinamikus mikrofon és a tascam felvevő bekerülési értéke bizony kiad legalább 100 000 forintot.

az idei karácsonyi ajándékom. az első rendes mikrofonomat tavaly hozta a télapó. kezd összeállni a set

nagyon hálás vagyok Lehinek az irodai huszárok és a szín folt cafe showrunnerjének, aki nem csupán meghívott a népszerű műsorukba, hanem elképesztő mennyiségű technikai segítséget is nyújtott nekem. türelmesen tanítgatott és ad tanácsot a mai napig. nagyrészt ennek köszönhető, hogy elviselhetővé fejlődött a hangminőség.

Lehi nem csak ismertséget, hanem rengeteg technikai segítséget is adott nekem. örök hála!

van azonban egy nagy akadály, amit nehezen tudok leküzdeni. mivel stockholmban töltöm az év nagyobb részét, a felvételek jellemzően a skype-on keresztül készülnek. a haC egy interjú podcast, így a legtöbbet a vendégeim beszélnek, akiknek sajnos nem tudom kontrollálni a környezetét, a technikai feltételeit. ha még van is egy jó mikrofonjuk, akkor is a skype tömörítésén keresztül jut el hozzám a hangsávjuk. a legszebben hangzó adások úgy készülnek, hogy az interjú alanyaim valami profibb eszközön rögzítik a saját hangsávjukat és azt elküldik nekem. ennél többet a távolból sajnos nem tudok tenni. mindig azzal nyugtatom magam, hogy ha van elég tartalmas az adás, akkor így is értéket teremtek a hallgatóimnak – lásd heti agymosó podcast Feldmár Andrással!

a cuccaim: shure sm58, tascam dr-40, samson q2u

ez volt az első teljes évem a halottnak a coach podcasttal. összesen 38 epizódot jelentettem meg 2019-ben, de a számozás elkezdett totálisan összekutyulódni valahol a 10. rész környékén. akkoriban magamra vettem némi nyomást az adások hosszát illetően és azt gondoltam, hogy az 1 óra 20 perc már elfogathatatlan maratonnak számít, így kísérleti jelleggel kettévágtam az epizódot. azután jöttek az EXTRA adások, a bonus és Q&A meg mindenféle egyéb számozatlan és hülyén számozott részek (lásd a 24,9-et). próbáltam következetes lenni a sorszámokkal, de elbuktam ezt a harcot.

a mai eszzemmel már nem vágnám ketté ezt a remek adást. a mély beszélgetések nem 20 percesek
Anita és Dani azóta visszaköltöztek budapestre és én továbbra is követem az útjukat

a kedvenc epizódjaim azok, ahol én is kapok valami különlegeset. természetesen mindegyik interjúból tanulok, de Anitáék esetében az átlagosnál is többel gazdagodtam. egy igaz barátság szökkent szárba a megismerkedésünk után.

Anita megváltja a világot a 2. stockholmi podcast találkozón. háttérben a feleségem és a kislányunk coffja

ebbe a sorba tartozik a Józsival készült interjút is. az eredeti 4. epizód még 2018 decemberében jelent meg, viszont 2019 nyarán egy ismétlést adtam ki, amiben mr. D összefoglalja a beszélgetés végén, hogy mi minden változott az életében az elmúlt fél évben. nagy kedvencem ez az adás:

itt is sokkal többet kaptam egy érdekes emberi történetnél. Józsival összebarátkoztunk és ő is rengeteget segített nekem. elkészítette a logokat például.

felejthetetlen lángos party stockholmban Paliéknál | Józsi az alkoholmentes sörébe bújik, asszonyaink csodálatosak ❤

a haC podcast alapötlete szerint hétköznapi hősöket mutatok be, mert az ő fejlődési útjukhoz sokkal jobban tudok kapcsolódni, mint az Elon Musk féle munkamániás szupersztárokéhoz – ahol csak a sikert és tündöklést látjuk távolról. az év legjobban tisztelt hőse nálam Zoli volt, aki jemenben, távol a családjától próbál a lehető legközelebb kerülni önmagához, és a szeretteihez. a 16. részt mindenképpen ajánlom meghallgatásra!

ilyen egy igazi hős

azért volt idén két ismert vendégem is. mindketten tagadják, hogy írók lennének, pedig több könyvük is megjelent már.

Mirjam 7 év new york után váltott a budapest – brazil város ingázásra
apapara in da house

ez egy best of válogatás, ezért hülyeség lenne az összes epizódot felsorolni. zárom is a listát egy különleges interjúval, ahol én voltam a magyar tudományos akadémia kutatási interjújának az alanya. a téma: a svéd bizalmi társadalom összehasonlítása a magyar rendszerrel. szigorúan szubjektív, de ezt nem hagyhattam ki. nagy port kavart a beszlgetés, picit el is ragadtattam magam benne.

volt még sok rész, amit szerettem, bocsánat, ha valaki hiányolja az interjúját a felsorolásból. mindenkinek nagyon köszönöm, aki szerepelt. ha te is kedvet kaptál, akkor a kontakt menüpontból tudsz írni nekem.

kérlek írd meg kommentben, hogy neked melyik volt a kedvenc részed és miért!

iratkozz fel a halottnak a coach podcastra a kedvenc lejátszódon és ne felejtsd el sok csillagal, illetve szép szöveggel értékelni az itunes-on!

a műsor megtalálható a youtube-on és számos más ismert podcast lejátszón is. ínyenceknek pedig itt a vegytiszta RSS feed.

nagyon köszönöm a sok támogatást, a leveleket. 2020-ban folytatom a munkát!

itt kommentelhetsz

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s